top of page

Bigfic Föld negyedév

Víz alaptábor

augusztus

Hogyan működik a BigFic szeptembertől-júniusig? Hétfőtől-csütörtökig egész napos, bentlakással. Nyáron táborok, programok, utazások, amikbe be lehet kapcsolódni. Év közben is programok, kalandozások, jövés-menés. Nincs kötött tanrend, kötelező oktatás, nincs vizsga, dolgozat, felelés, számonkérés. A Bigfic nem „oktatási intézmény”, nincs „pedagógiai programja”, „tanterve”, nem ad bizonyítványt. A gyermeknek az az iskola ad bizonyítványt, ahová magántanulóként be van iratkozva. A gyermek „kötelező vizsgára” felkészítését – ha a szülő igényli - a szülő egyezteti a vezető serpával, és felmérve az igényeket szükség esetén mentor segíti a tananyag elsajátítását. A foglalkozásokon a részvétel önkéntes.

Mi az a BigFic nemsuli?
KIKET VÁR A BIGFIC?
MIT KAPHATSZ A BIGFIC-TŐL?

 

 

Magántanuló családok, és támogatók közössége, akik túlléptek az iskolakényszeren. A Bigfic nem az akadémikus oktatásról szól, hanem az együttlétről, a mindennapokban szerzett önismeretről, a képességek kibontakoztatásáról.

A Bigfic ehhez a szabadság teremtő terét biztosítja.

BigFic-munkára jelentkezés

Aki tud azonosulni a BigFic szabadságával és szívesen besegítene a mindennapokban, (akár szülőként, akár külsősként vagy „nyitott szellemiségű tanárként”, mentorként, az felajánlhatja az idejét, tudását, képességét, amit megosztana a BigFic-közösséggel akár önkéntesként, akár a közösséggel megálla- podva barterben vagy ellentételezésért.

Szabad teret a játékhoz, a képességeid kipróbálásához, az önkéntes tanuláshoz, az egyéniséged kibomlásához. Tanulást a közösség működéséről, az együttélésről, együttműködésről. Önismeretet, ami minden „tudás” alapja. Önmagunk és a másikunk elfogadását és értékelését. Bizalmat, önbizalmat. Figyelmet, szeretetet. Támogatást abban, hogy azt csináld, amit szeretsz. Biztatást, bátorítást az ötleteid megvalósításához, az önkifejezésedhez. 

BIGFIC FREEWHEEL

Mit nem kaphatsz a BigFictől? Tekintélyt, ellenőrzést, számonkérést, elvárást, minősítést kötelező tanítást, kötelező tananyagot, pedagógiai elveket, szigort, fegyelmet.

Mikor-hol nyílik a BigFic? 2014. szeptemberétől indul az első BigFic-évfolyam, de a közös munka, készülődés, ráhangolódás már megkezdődött. A feltételek megteremtésén dolgoznak az alapító családok, ehhez az önkéntes-munkához is lehet csatlakozni. 

Hány gyerek-bigfic lesz?

Egy tanulócsoport ideális létszáma 8-10 gyermek.

 

Gyerekeket 8 -14 éves korig, akik „kinőtték” az iskolát, és szeretnének szabadon együtt lenni hasonszőrű társaikkal. Felnőtteket (felnőttnek látszó gyerekeket), akik „kinőtték” a kötelezettségeken alapuló életüket, és szeretnék megtapasztalni a szabadsá- got és készek arra, hogy egyenrangú- nak tekintsék magukat másokkal. Szülőket, akik tanulnak bízni maguk- ban és a gyermekükben és elengedték a számonkérő-minősítő kötelező oktatás kényszerképzetét. Akik elfo- gadják a „természetes tanulás” támo- gatott – kényszer nélküli – folyamatát.

 

BigFic támogatásra jelentkezés

Aki szeretné támogatni a BigFic elindulását, működését bármilyen más formában (pénz, eszközök, felszerelések, gépkocsi, élelmezés, ingatlan-használat...stb), azt is várjuk nagy örömmel. Érdeklődés, jelentkezés e-mailben vagy telefonon. (A Kapcsolat menüben).

bottom of page